نشریه چشمه
در این میان برخی از اصلاح طلبان از پیروزی اوباما چنان خوشحال شدند که گویی اوباما قرار است منجی آنان گردد. تا آنجا که برخی، از این انتخابات به دوم خرداد آمریکایی تعبیر کردند. اما واقعا با روی کار آمدن اوباما سیاستهای امریکا تغییر خواهد کرد ؟
شاید اگر این سوال چندین ماه قبل مطرح می شد جواب دادن به آن سخت می بود, زمانی که اوباما مکرر صحبت از ارتباط با ایران و گفتگوی رو در رو با آقای احمدی نژاد را پیش می کشید و حمله بوش به عراق را احمقانه توصیف می کرد. اما هرچه به روز انتخابات نزدیک تر شدیم، دیدیم که وی در مورد برخی از گفته های خود سکوت و در برخی موارد تغییر موضع داد. البته از ابتدا این گمان که او بتواند تغییرات اساسی را در روند حاکم بر آمریکا رقم بزند، خیالی ساده لوحانه بنظر می آمد.
اما شکی نیست که مردان پشت پرده سیاست امریکا از روی کار آمدن اوباما مقاصد خاص خود را دنبال می کنند. آمریکا هم اکنون در عراق و افغانستان در وضع بسیار بدی قرار دارد و از لحاظ اقتصادی در سراشیبی سقوط قرار گرفته است. انتخاب اوباما بیش از هر چیز اعتراضی به عملکرد هشت ساله بوش می باشد که چهره ای کریه از آمریکا را در نظر جهانیان رقم زد. از طرفی شعارهای عدالت محور احمدی نژاد در این مدت و سیاست های بین المللی دولت نهم در 3 سال گذشته که بر مبنای عزت و حمله به مبانی ایدئولوژیک غرب سامان گرفته است، موجبات محبوبیت بیش از پیش ایران و شخص رئیس جمهور در بین مستضعفین و کشورهای مظلوم جهان شده است. و آن چیزی که نمی توان نسبت به آن بی توجه ماند تغییر موضع سیاستمداران آمریکایی است، با توجه به این واقعیتها است. آنها که با سیاستهای جنگ طلبانه بوش در خاورمیانه جایگاه خود را در نزد مردم جهان، جایگاهی انسان دوستانه نمی بینند با روی کار آوردن شخصی مانند اوباما قصد دارند، سیمای شخص اول کشور خود را از چهره ی تجاوزکارانه بوش به چهره صلح طلبانه و انسان دوستانه اوباما تغییر دهند.
سیاستمداران آمریکایی در کشورهای مختلف (از جمله خود آمریکا) سعی دارند که اوباما را مانند یک فرشته نجات معرفی کنند. شعار تغییر که اصلی ترین شعار اوباما است نیز صحه ای بر این مطلب است. آمریکا به این نتیجه رسیده است که از عراق باید بیرون بیاید و حال با تغییر رئیس جمهور و بصورت آبرومندتری قصد انجام این کار را دارد و می تواند خیلی راحت بوش را آماج انتقادات قرار دهد و بوسیله اوباما چهره کریه خود را در نظر مردم دنیا سر و سامان بخشد. از طرفی بعید نیست، بن بست آمریکا در مورد بحث هسته ای نیز که هرگونه عقب نشینی را برای دولت بوش به منزله شکست در برابر ایران بدل کرده بود ، توسط این سیه چرده اصلاح طلب به سرانجام رسد.
اوباما آمده است تا در بین مردم پابرهنه نیز محبوب باشد. از هم اکنون اوباما رقیبی جدی برای احمدی نژاد خواهد بود. بدین ترتیب او ماموریت دارد تا محبوبیت روز افزون احمدی نزاد را در بین مردم جهان (بویژه در بین کشورهای مستضعف) کاهش دهد. شاید بتوان گفت رقابت بین اوباما و احمدی نژاد با ارسال نامه احمدی نژاد به اوباما شروع شده است . این نامه در شرایطی به امریکای در حال فروپاشی ارسال شد که برخی آنرا با نامه امام (ره) به گورباچف مقایسه می کنند